Omarm je identiteit, dit was een bijzondere bijeenkomst. Op 23 juli verzorgde Mil Colores een interactief deel op Roze Kwaku rond het thema “Omarm je identiteit”. Onderdeel hiervan was een ‘gesprek op voeten’ volgens de pricipes van Deep Democracy.

Mahogany Ment en Coby Franken hebben dit begeleid. Ter voorbereiding was er een gratis experience/oefensessie op 12 juli waar we zoveel mensen voor kwamen die bereid waren ons de kans te geven een keer samen dit te oefenen.

 

Als voorbereiding op ons thema “omarm je identiteit” bekeken wij de lezing van Gloria Wekker: Voorbij de witte onschuld

“Van etnisch profileren tot discriminatie op de arbeidsmarkt. Ras speelt, ondanks wijdverbreide ontkenning, een grote rol in de Nederlandse samenleving. Volgens cultureel antropoloog prof. dr. Gloria Wekker (UU) moeten we naar het verleden kijken om dit te begrijpen. Hoe be├»nvloedt 400 jaar kolonialisme ons huidige denken? Helpt een beter begrip van onze geschiedenis racisme te bestrijden?” bron: Universiteit Utrecht, Stadium Generale, www.sg.uu.nl

Ook trad de dansere Lasmi Augustien op in het programma van Mil Colores op het Roze Kwaku over identiteit. Hoe mooi deze symboliek, de pauwendans zegt: wees trots op jezelf!

Geef een reactie