Verslag van de workshop door Kaouthar Darmoni op zaterdag 7 november


Kaouthar Darmoni is opgegroeid in Tunesie. In haar cultuur zijn de vrouwen veel meer in een sfeer van intimiteit samen met elkaar bezig, ongeacht hun leeftijd en zonder dat dit persé seksueel getint hoeft te zijn. Zij kennen elkaars lichaam en raken elkaar ook aan, als kinderen, volwassenen en ouderen.

Zij is in Frankrijk afgestudeerd als Dr in de vergelijkende cultuur-en communicatie wetenschappen. Nu doceert zij ‘Gender en Media’ aan de Universiteit van Amsterdam (Film-en TV-wetenschappen), en geeft op haar eigen school in Amsterdam lessen in Orientaalse dans. Zij is hierbij gespecialiseerd in buikdansen als vrouwelijke empowerment, de ‘Goddess Belly Dance’. Zij legt zich toe op het begeleiden van vrouwen in de (her)ontdekking van hun vrouw zijn en het ervaren van de oerkracht daarvan in hun lijf, zoveel mogelijk weg van de ‘brains’.

Na een korte presentatie liet Kaouthar de deelnemers door allerlei oefeningen eraren hoe je met je lichaam je woorden kracht kan meegeven. Nee zeggen, grenzen aangeven, trots zijn op jezelf. Dat waren de woorden die de vrouwen gebruikten om aan te geven wat ze meenamen van deze workshop.

Geef een reactie